JTMK- BENGKEL PENYEDIAAN RESUME DAN PERSEDIAAN TEMUDUGA KERJAYA

03 Mei 2023 (RABU) : BENGKEL PENYEDIAAN RESUME DAN PERSEDIAAN TEMUDUGA KERJAYA
Penyelaras Alumni JTMK dan Penyelaras Kerjaya JTMK telah bekerjasama menganjurkan program Tips Alumni : Bengkel Penyediaan Resume dan Persediaan Temuduga Kerjaya. Bengkel ini telah disampaikan oleh Cik Farhan Hanis yang merupakan Alumni JTMK tahun 2011. Bengkel ini telah dihadiri oleh pelajar Semester 5.

Antara perkongsian yang disampaikan oleh penceramah ialah membantu pelajar menyediakan resume, memilih karier yang sesuai dengan minat pelajar dan cara menghadiri temuduga. Selain itu, penceramah juga berkongsi pengetahuan dan pengalaman mengenai pelbagai bidang pekerjaan yang berkaitan dengan bidang IT.

Semoga bengkel ini dapat menambah pengetahuan pelajar dan membantu pelajar untuk menghadapi alam pekerjaan nanti. Secara tidak langsung, program ini mengukuhkan hubungan kerjasama antara JTMK bersama alumni.