BENGKEL SUKARELAWAN YES! POLITEKNIK MUADZAM SHAH

14.11.2023: Telah berlangsung Bengkel Sukarelawan YES! Politeknik Muadzam Shah bagi persediaan bencana banjir di Negeri Pahang. Pelaksanaan program ini dengan kerjasama MPP dan beberapa kelab dan persatuan pelajar.

Pelajar yang terlibat di dalam bengkel ini seramai 160 orang pelajar, dan di dalam bengkel ini di berikan pendedahan kepada peserta melibatkan beberapa agensi kerajaan antarannya adalah:
1. Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (Persediaan Keselamatan dan Kesihatan Bencana Banjir)
2. Pejabat Kesihatan Daerah (Kawalan Kesihatan dan Pencegahan Wabak Ketika Bencana Banjir)
3. Alumni PMS (CSR: Perkongsian Pengalaman)
4. Unit Psikologi (Taklimat Persediaan Sebagai Sukarelawan Banjir)
5. Kementerian Belia dan Sukan (i-LEAD) Program Sekolah Rukun Negara (SRN)

Dengan pelaksanaan program ini, ianya sebagai salah satu inisiatif PMS dalam meningkatkan kemahiran dan pengetahuan para sukarelawa